30 Eylül 2020 Çarşamba

SIFIRDAN HAYATA TUTUNMAK - SAiT TÜREN

 


Merhaba. Kelimelerin sihrine sığınarak üç bölümlük yazının son bölümü ile Sait Turen' in hayat hikayesini  bugune bağlamayı dusunuyorum.  İlk iki paylaşımı okumadiysaniz aşağıdaki linkten paylaşımıma ulaşabilirsiniz.

https://sevdajoyful.blogspot.com/2020/08/bulgaristan-dan-turkiye-ye-uzanan-bir_27.html

https://sevdajoyful.blogspot.com/2020/09/universite-egitiminden-mahpusluga-giden.html


Ceza evinden çıktıktan sonra askerlik görevini yerine getiren Sait Türen, 29 yaşında hayata sıfırdan başlamak için adım atar. Hayatın içine dahil olma çabasında karşılaştığı en büyük engel iş başvurularında daha önce nerede çalıştığınız sorusu olur. Birkaç işyeri deneyiminden sonra ticareti dener fakat istediği sonucu alamaz. Son çare İstanbul' da yaşayan çocukluk arkadaşı Cemal ile iletişim kurmaktır. Çocukluk arkadaşı  ile olan iletisimi hayatında yeni bir sayfa açmasına vesile olur ve İstanbul' da bir holdingin reklam malzemeleri üreten firmasında yöneticilik yapacak birinin arandığını, bu işin kendisine verilebileceğini öğrenir.


11 Temmuz 1989, İstanbul' da, Taç Holdingin bünyesinde Pazarlama Müdürü olarak çalışmaya başlar. Merter' de çalışıp Bağlarbasi' nda yaşamanın tüm zorluklarını göğüsler. Kahvaltı öğününu maddi imkansızlıktan dolayı yapamayacağı için akşam olup Sirkeci Üsküdar vapurundan indiğinde bir parça balık, sınırsız ekmeğin 1 TL olmasını avantaja dönüştürür. Geceden hem akşam yemeği hem sabah kahvaltısı ihtiyacını giderir ki ertesi gün öğle yemeğine kadar kursağına birşey girmiş olsun ve karnını tok tutsun. Şirketin öğle yemeği vermesi ise o imkansizliklarda büyük nimettir.

Sait Turen cezaevinden ciktiktan sonra hayat yolculugunda karsilastigi zorluklar ile mucadeleli  bir yaşam sürdürür. İstanbul' daki iş yaşamının yoğunluğundan fırsat bulup  bir bayram öncesi annesini görmeye giderken aracın üç takla atması ile  4 yaşındaki oğlu Orçun' un ayağı kırılır. Küçük çocuğun ayağı 70 gün alçıda kalır. Araba hurdaya verilirken kazadan hiçbir iz kalmaması en büyük sevinci olur..Ve İstanbuldaki iş yaşamını terketmeye karar verir.

............

Sait Türen' in iş tecrübesi bu yazdıklarımla sınırlı kalmamıştır daha fazlası vardır fakat bugüne hızlı bir geçiş yaparak yazıyı burada noktaliyorum. Belki ileride bir gün kitap olarak hayat bulur burada yazmadıklarım. 


Hayat yolculuğunda tüm zorluklara göğüs germiş, zaferini kazanmış güçlü bir karaktere şahit olduk. Evlat, kardes, arkadaş, es, baba, vatandaş kısaca hayatin ona biçtiği tüm rollerin hakkını kişiliğinden ödün vermeden yerine getirmiş bir insanin hayat hikayesine tanik olduk.

Sait Türen ve eşi Gülnur Erdem Türen 


 Bu satirlari yazmama müsaade ettiği ve destek olduğu için ağabeyim Sait Türen' e saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.  


Yazıyı başından beri okuyup şu son satıra kadar gelenlere de ayrica teşekkür ediyorum. Hayatın içinde var olan, ışığını koruyan başka bir hayat hikayesine konuk olmak dileğiyle, 


Sevda 🍀




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder